«Από το χωράφι στο πιάτο»

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

«Από το χωράφι στο πιάτο»

 

Ας ανακαλύψουμε μαζί το μυστικό της παραγωγής μας, που κάνει τις τηγανιτές πατάτες McCain τόσο νόστιμες...
Η McCain διασφαλίζει εδώ και 30 χρόνια την άριστη ποιότητα και θέτει υψηλά standards, γεγονός που μας επιτρέπει να σας εγγυόμαστε ,σταθερά, τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες.

 

1ο στάδιο / Μια στενή συνεργασία με τους αγρότες μας

Η ζωή μιας πατάτας McCain αρχίζει από ένα φυτό το οποίο είναι προσεκτικά διαλεγμένο και πιστοποιημένο από αγρότες που γνωρίζουμε πολύ καλά, τους έχουμε επιλέξει και με τους οποίους συνεργαζόμαστε για πολλά πολλά χρόνια.
Στη Γαλλία λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο εδώ και 30 χρόνια. Καθημερινά, περισσότεροι από 20 εξειδικευμένοι τεχνικοί είναι σε επαφή με τους αγρότες τόσο για έλεγχο όσο και για νέες προτάσεις.

2ο στάδιο / Η αγρονομία της πατάτας

Χρησιμοποιούμε ειδικές ποικιλίες πατάτας, οι οποίες εξασφαλίζουν στις πατάτες McCain την τραγανότητα και την απαλότητα στη γεύση. Κάθε χρόνο, τον Απρίλιο, αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος, κατά την οποία γίνεται προσεκτική παρακολούθηση της ανάπτυξης της καλλιέργειας, η οποία εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες (νερό, ζέστη,...). 

3ο στάδιο / Η συγκομιδή της πατάτας

Μόλις οι πατάτες αποκομίσουν όλα τα οφέλη του ηλίου του νερού και έχουν το σωστό μέγεθος, μπορεί να αρχίσει η συγκομιδή τους στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ας ανακαλύψουμε μαζί το μυστικό της παραγωγής μας, που κάνει τις τηγανιτές πατάτες McCain τόσο νόστιμες...Η McCain διασφαλίζει εδώ και 30 χρόνια την άριστη ποιότητα και θέτει υψηλά standards, γεγονός που μας επιτρέπει να σας εγγυόμαστε ,σταθερά, τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες.

4ο στάδιο / Παράδοση σε εγκαταστάσεις  παραγωγής

Ο αγρότης είτε παραδίδει κατευθείαν τις συμφωνηθείσες ποσότητες στα εργοστάσια της McCain, είτε τις αποθηκεύει στις δικές του αποθήκες, φροντίζοντας τον τακτικό ανεφοδιασμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

5ο στάδιο / Η αυστηρή επιλογή των πατατών

Κατά την άφιξή τους, οι πατάτες πρέπει να ελεγχθούν για το μέγεθος, το χρώμα και τα συνολικά στερεά τους. Μόνο οι πατάτες που πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές θα γίνονται αποδεκτές για την παραγωγή μιας πατάτας McCain.

6ο στάδιο / Διαδικασία πλυσίματος

Πριν τις ξεφλουδίσουμε και τις κόψουμε, πρέπει να πλύνουμε τις πατάτες με σκοπό να καθαρίσουμε τα υπολείματα χώματος ή άλλα στοιχεία..

7ο στάδιο / Αποφλοίωση της πατάτας

Όπως και στην επαγγελματική χρήση, το στάδιο της αποφλοίωσης είναι σημαντικό. Οι πατάτες τοποθετούνται στο μηχάνημα αποφλοίωσης, το οποίο χάρη στο σύστημα υψηλής πίεσης αφαιρεί το φλοιό της πατάτας.

8ο στάδιο / Οι πατάτες κόβονται σε διαφορετικά σχήματα

Οι καθαρισμένες πατάτες κόβονται σε, διαφορετικού μεγέθους, μαχαίρια ανάλογα με το τελικό προϊόν που επιθυμούμε να έχουμε ( λεπτό ή πιο παχύ).

9ο στάδιο / Οι πατάτες μας έχουν χρυσοκίτρινο χρώμα χάρη στη χρήση Ηλιελαίου

Οι πατάτες McCain προμαγειρεύονται στους 175°C, σε λάδι 100% Ηλιέλαιο και ειδικά σχεδιασμένο από τη McCain για όλα της τα προϊόντα, διευκολύνοντας παράλληλα την προετοιμασία των πατατών από εσάς. Το λάδι μας, που είναι Ηλιέλαιο, βοηθάει στη σωστή ισορροπία ανάμεσα στα κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά οξέα.

10ο στάδιο / Στη συνέχεια οι πατάτες ψύχονται σε βαθεία κατάψυξη στους -18°C και συσκευάζονται, έτσι ώστε να έρθουν κατευθείαν σε εσάς

Χάρη στην τεχνική της βαθείας κατάψυξης οι πατάτες διατηρούν όλες τις θρεπτικές ουσίες τους. Μόνο λίγα λεπτά αρκούν, για να ετοιμαστούν στο φούρνο, στο τηγάνι, κ.α. Οι αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία των προϊόντων βρίσκονται στο πίσω μέρος της κάθε συσκευασίας.